3. maaliskuuta 2010

Lomankaipuu


Miesmuisti on kuulemma kolme vuotta. Oma muistini on näköjään vieläkin lyhyempi. Muutama suojakeli sekä plussalla oleva vuorokausi ja huomaan manaavani kenkien kastumista. Autokin kuraantuu hujauksessa. Eihän tätä märkää kestä kukaan. Todellisuudessa taitaa vaivata lomakuume. Kuun vaihteessa olisi lomaa pääsiäisellä pidennettynä, kun laskelmoin lakisääteisillä asioilla. Pääsiäislauantaita ei lasketa lomapäiväksi. Ärsyä heitti miehen työtilanne, lomat peruttu. Tasan ei käy elämä, pojalle juuri ilmoitettiin kolmipäiväiseen viikkon ryhtymisestä, tosin onneksi tällä kertaa vain kolmeksi viikoksi, mutta silti. Isäntä yritti lohduttaa, että sittenhän sinulla on aikaa tehdä kaikki rästissä olevat asiat, kun ei hänkään ole jaloissa pyörimässä. Ei loma ole kodin rästitöitä varten! Loma on laiskottelua ja patterin latausta. Kyllä ajat muuttuvat; nuorena vitsailtiin, että jos joutuu ottamaan puolison lomalle mukaan se on b -luokan matka. Tässä iässä se on parasta A ryhmää, kun saa edes jonkun mukaansa, mieluiten oman ukkonsa. Lomamatka yksin ei houkuta, muttei kaappien peseminen ja verhojen ompelukaan. Entten tentten, pyrstö irti, nokka tarttuu, kuin vanhalla variksella konsanaan.


2 kommenttia:

  1. Juuri noin. Ajattelin viime viikolla, että pitää ottaa lomaa rästikotitöiden tekemiseen, mutta sitten hoksasin, että tulen kyllä olemaan entistä väsyneempi loman loppuessa. Ei siis muuta kuin hauskan pitoa lomalla, kun vaan muistais mitä se on : )

    VastaaPoista
  2. Niin, se lomaltapaluuloma :) Vuosia se on minullakin kestänyt pois oppia siitä; vie mennessäs, tuo tullessas ja tee siellä ollessas. Puutarha on hyvä opettamaan rauhoittumista ja turhan touhotuksen vähentämistä, tee mitä teet, se menee omia teitään...

    VastaaPoista