10. huhtikuuta 2010

Kahvitauko

Kävin tarkistamassa, että Tallinna on paikallaan. Ystävättareni esitteli minulle uuden kahvipaikan, josta on upea näkymä kaupungin ylle. Radisson Bluen 24. kerroksen kahvila. Keli oli huhtikuun pilvihätäräinen, mutta lämmin. Nautimme kupin kahvia ja lasillisen VanaTallinnan kermalikööriä, kuten viiskymppisten naisten tuleekin tehdä. Näkymät olivat kyllä hissin napin painalluksen arvoiset. Hiukan mietitytti se yleisnäkymä, vanhaa katoaa ja tilalle tulee persoonantonta uutta ja modernia. Väistämättä keskustelumme siirtyi Helsingin Katajanokan hotellipäätökseen. Olimme yhtämieltä siitä, että onneksi ehdotettu ristin muotoinen lasihotelli ei saanut tarpeeksi kannatusta. Ovatkohan Tallinnan kasvu tai paremminkin yrittäjien kasvuodotukset olleet miten realistiset. Rotermannissa olivat liki kaikki tilat tyhjillään, eikä sillä ole ikää montaa vuotta. Eipä maisemassa ollutkaan enään nostureita eikä rakennustyömaita. Arvuuttelimme keskenämme, että millainenkohan maisema on kymmenen vuoden päästä. Sovimme, että tulemme kahville samaan paikkaan vuonna 2020. Hui!


2 kommenttia:

 1. Pitäähän niitä perinteitä Tallinnassa noudattaa. Meilläkin on miehen kanssa jo yli kymmenen vuoden takainen perinne nauttia Vanatallin- hömpsyt siellä käydessämme:)
  Kivoja kuvia ja matkakertomuksia Sinulla taas. Kerroit tuosta jäiden lähdöstä. Kyllä se täällä järven rannallakin on upeaa katseltavaa. Kerran satuimme saarimökille kunnon etelätuulella. Jäät tulivat ryskien kohti meidän rantaa ja sulivat sitten siihen. Laiturikin särkyi siinä rytäkässä:(
  Mutta laitoimme saunan lämpiämään ja eikun uimaan...
  Mukavaa ja toivottvasti lämpimämpää loppukevättä!
  T: Leena

  VastaaPoista
 2. kiitos, kiitos, Leena!
  Olen miettinyt aika paljon noita "matkakertomuksia". Vuosikymmenet olen matkustanut ilman kameraa. Kun palaa samoihin maisemiin, ei kaikkea muutosta edes huomaa. Kuva muistaa.
  Saisikohan tuosta jotakin säällistä aikaiseksi. Kerran kehittelin, että ottaisin kotiparvekkeeltani kuvan joka kuun 1.pv ja katsoisin mitä kuukaudessa tapahtuu luonnossa ihan silmien alla.. tai Ruokolahdella...
  hehe... saahan sitä pohdiskella.

  VastaaPoista