30. elokuuta 2010

Syssy



Ei aaltoile viljapelto. Jäljellä on kellastuva korsivainio. Lehtivihreä pakenee maan uumeniin odottamaan lämmintä. Minä kaivaudun peittoihin ja tungen villasukkia jalkaan. Vuorokauden osat erottaa valonmäärästä helposti. Katulyhdyt syttyvät, tähdet erottuvat taivaalla ja leipomisesta lämmin uuni tuntuu mukavalta. Pimeässä ajaminen pitää taas muistutella mieliin, miten senkin unohtaa kesän aikana. Torimyyjillä on juureksia enemmän kuin kukkakimppuja. Kimalaiset liikkuvat kankeasti, ymmärrän hyvin. Iltaisin nukuttaa ja aamulla ei halua nousta ylös. Äääh, revitään sitten huumori tästäkin.


24. elokuuta 2010

Minäkin


Ruskis

Porvoo

Ruokolahti

16. elokuuta 2010

Kääntöpuolet



Tarraan valoon. Sieniä saa kohta, sienet tarvitsevat pimeyttä sanoi vanha kansa. Minä en tarvitse, en halua, en tykkää. Marjat kypsyvät ja tulee kaunis ruska. Totta ja sen kylkiäisenä tulee pimeä. Voi sytytellä kynttilöitä ja pukea villasukat, ihanaa. Perään tulee märkää ja loskaa... marrasta, öyks. Miksi ei voisi vain käpertyä koteloon ja nukkua ruusulehdellä? Miksi kolikolla pitää olla kaksi puolta?


14. elokuuta 2010

Silmäilyä



Voisin viettää viikon jos toisenkin silmäillen linssin läpi näitä kaunokaisia.

11. elokuuta 2010

Nimittelyä


On tuo naamakirja ihmeellinen tai paremminkin mitä kaikkea sieltäkin löytyy. Ystäväni oli liittynyt joukkoon, joilla on harvinainen nimi. Minäpä avasin ryhmän sivut ja liityin mukaankin kurillani. Sieltä löysin kadottamani linkin väestörekisterin nimipalveluun. Ihminen on itsekäs ja utelias, siispä tarkistin oman nimeni tilan. Tulos oli hauska sikäli, että etunimeäni esiintyy sekä etu- että sukunimenä. Se on myös ollut aiemmin enemmänkin miehen nimi. No, eihän nimi naista. Ennen vuotta 1900 on Manna ollut vain miehen nimenä. Vuodesta 1900 syntymävuoteeni 1959 nimettiin alle 19 miestä ja alle 16 naista. Buumi on iskenyt vuoden 2000 jälkeen, meitä samalle etunimelle nimettyjä naisia on 57 ja miehiäkin vielä alle 5.  Luku lasketaan syntymävuodesta. Oletan, että olen syntymävuodellani listalla enkä vuodessa 1992, jolloin virallistin silloisen lempinimeni omakseni. Hauskaa triviaa.


9. elokuuta 2010

4. elokuuta 2010

BMI


Hyppäsin vaakalle. No, tuo tarkoittaa kyllä kuvainnollisesti. Yleensä kesällä paino on pudonnut noustakseen talven aikana takaisin. Palautuessaan se on jopa ylittänyt odotukset. Nyt ei ole mennyt kuin elokuvissa, ei alkuunkaan. Olen muodokas, muotohan se on pyöreäkin. Tuli mieleen kunnon kissa Karvinen, kun Esko punnitsee Karvisen ja kertoo, että tuon painoisen pitäisi olla yli kaksi metriä pitkä. Karvinen ottaa tyypillisen katseensa ja tokaisee; haukutko minua pätkäksi. Vastavirtaan nousee lohi!

2. elokuuta 2010

Pilventekijät

Kuusaalla sanottiin, että menee pirun kuvan alle, kun siis aarnikotkalogon alta pujahti paperikoneelle työvuoroonsa. Puujaloilla seisova maa, jossa on tuhansia järviä. Kone koneelta vihreän kullan maa suljetaan. Eukalyptus kasvaa niin paljn nopeammin. Kahdeksan mökkivuotemme aikana on Vuoksenniskan keskustasta loppunut kymmenittäin liikkeitä. Kerrannaisvaikutuksia. Kotipuolessa paperimiehet opiskelevat lähihoitajiksi. Nykytekniikalla savupiipuista tuleva savu on yli 99% vesihöyryä.

Siitäkin huolimatta pidän enemmän tästä luomuversiosta.